Zuurkoolstamppot met chorizo, appel, feta en olijf

Ultieme winterkost: zuurkoolstamppot! Ik vind het heerlijk en het is zo goed als mijn lievelingseten. Ontzettend leuk dat je ook eindeloos kan variëren met stamppot. Dit keer maakte ik een zuurkoolstamppot met chorizo, appel, feta en olijfjes. Jam!

Zuurkoolstamppot met chorizo, appel, feta en olijf

Recept voor 4 personen Bereiding 30 minuten


Ingrediënten:

1 kg kruimige aardappelen

500 gram zuurkool

100 ml melk

2 appels

1 chorizo worst

3 gele uien

1 eetlepel kristalsuiker

100 gram feta kaas

1 potje gesneden olijfjes


Let's go:

- Ik schil nooit mijn aardappels want ik vind ze heerlijk met schil en het is natuurlijk ontzettend makkelijk. Maar uiteraard kan je eerst de aardappels schillen. Zet ze daarna op het vuur en laat 20 tot 25 minuten koken.

- Snijdt de chorizo in mooie, niet te dikke plakken en bak ze in een koekenpan. Ik gebruik zelf geen vet om in te bakken omdat de worst al erg vet is van zichzelf.

- Zet de zuurkool op het vuur en check de verpakking hoe veel minuten ze aanraden voor de zuurkool die je gekozen hebt.

- Laat de roomboter smelten in een nieuwe koekenpan en snipper de uien. Fruit de uien tot ze glazig zien en schil in tussen de appels. Snijdt ze vervolgens in fijne stukjes en voeg toe aan de uien. Bestrooi het ui/appel mengsel met een klein beetje suiker en laat nog een paar minuten op laag vuur staan.

- Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn en voeg de melk toe. Gebruik een aardappelstamp om puree te maken van de aardappels.

- Giet de zuurkool af en voeg toe aan de aardappels. Stamp de aardappels en de zuurkool goed dor elkaar. Daarna voeg je het uien/appel mengsel toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.

- Top de zuurkoolstamppot af met de chorizo, feta kaas en stukjes olijf.


Eetsmakelijk!

35 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel