Zomerse aardbeientaart

Ik word altijd blij van taarten die er al als een plaatje uit zien. Zo was ik ook meteen fan van deze aardbeientaart! Het recept voor deze heerlijke taart vind je hieronder.


Recept aardbeientaart

Benodigdheden:

- 155 gram ongezouten roomboter

- 250 gram bloem

- 125 gram witte basterdsuiker

- 12 gram vanillesuiker

- 1 ei

- 375 gram mascarpone

- 2 eetlepels aardbeienjam

- 4 blaadjes gelatine

- 500 gram verse aardbeien

- 1 theelepel fijne kristalsuiker

- 2 eetlepels kraanwater


- Taart- of quiche vorm van ongeveer 28 cm


recept Aardbeientaart

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de taart- of quiche vorm in met boter.

- Kneed de boter, bloem, witte basterdsuiker, vanillesuiker en het ei tot een samenhangen deeg. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit.

- Bekleed de taartvorm met het deeg en prik een aantal gaatjes in de bodem. Bak vervolgens de bodem lichtbruin en gaar in ongeveer 30 minuten. Laat vervolgens 1 uur afkoelen.

- Voeg de mascarpone en jam samen in een kom en meng tot een glad mengsel. Verdeel vervolgens het mengsel over de taartbodem.

- Week de gelatine blaadjes ongeveer 5 minuten in koud water en maak intussen de aardbeien schoon door de kroontjes te verwijderen. Snijdt deze vervolgens in stukjes.

- Verdeel de aardbeienstukjes over het mascarpone mengsel. Begin aan de buitenkant.

- Neem een kleine steelpan en laat de kristalsuiker oplossen in het water, knijp vervolgens de gelatine uit en laat deze oplossen in het suikerwater.

- Verdeel het suikerwater over de aardbeien, gebruik hiervoor een kwast.

- Laat de taart tot slot nog een half uur stijf worden in de koelkast.



Eetsmakelijk!

68 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel