Zelf snel en makkelijk pizza deeg maken in 60 minuten

Pizzadeeg zelf maken is toch eigenlijk altijd het aller lekkerst! Vaak moet deeg lang rijzen maar ook al kies je voor een makkelijk en snelle versie blijft vers deeg gewoon het aller beste. In onderstaand recept vind je een snelle en makkelijke manier om zelf pizzadeeg te maken!



Recept voor 4 normale/dunne pizza bodems


Ingrediënten:

  • 500 gram bloem type ' 00'

  • 7 gram gist (zakje)

  • Halve eetlepel zout

  • 300 ml lauw water

Bereiding:

  • Los het zakje gist op in het water en laat ongeveer 10 minuten staan totdat het mengsel gaat schuimen.

  • Meng het gist mengsel met de bloem en het zout en kneed het deeg zo'n 10 tot 20 minuten. Met een keukenmachine zal ongeveer 10 minuten voldoende zijn. Wanneer je met de hand kneed neem je hier 20 minuten de tijd voor. Maak een kuiltje in de bloem en laat het gistmengsel hierin lopen. Kneed het vervolgens door elkaar. In eerste instantie zal het plakkerig zijn. Kneed tot het een elastisch mengsel wordt.

  • Leg de bal deeg in een kom en bestrooi met bloem. Dek de kom af met een vochtige doek of keukenfolie tegen uitdrogen of hard worden van het deeg. Zorg dat de doek/folie het deeg niet aanraakt, dan blijft het waarschijnlijk aan het deeg kleven.

  • Laat het deeg 30 minuten rijzen. Na 3 minuten verdeel je het deeg in 4 stukken. Bestrooi eventueel nog met wat bloem om te voorkomen dat het deeg nog iets blijft plakken.

  • Gebruik een deegroller om de bol uit te rollen. Rol het deeg uit op keukenpapier met een beetje bloem. Dit voorkomt dat het deeg blijft plakken. Daarnaast is het vaak makkelijk om de pizza op de bakplaat of pizzasteen te beleggen.

Eetsmakelijk!



14 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel