Witte chocolade cheesecake met framboos

Alleen het idee vind ik al een feestje! Een witte chocolade cheesecake met framboos. Dit recept maakte ik voor een jarige maar uiteraard is deze cheesecake geschikt voor elke gelegenheid! Het recept van de witte chocolade cheesecake met framboos is hieronder te vinden. Aanrader!

Witte chocolade cheesecake met frambozen

Baktijd: 1,5 uur

Afkoelen: 1 uur

Koelkast: minimaal 3 uur


Benodigdheden:

- Springvorm 24 cm

- Rasp

- Keukenmachine

- Oven


Ingrediënten:

300 gram Bastogne koekjes

100 gram roomboter

600 gram Monchou roomkaas

120 ml slagroom

3 eieren

300 gram witte chocolade

225 gram verse frambozen

200 gram suiker

Eetlepel bloem

20 gram poedersuiker

Bakspray of boter voor het invetten


Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de bakvorm in met wat gesmolten boter of gebruik een bak spray. Kies eerder voor een grotere vorm dan een kleinere. Wanneer de cheesecake warm is zet hij uit waardoor hij over kan lopen in de oven als het een kleine vorm is.

- Smelt de 100 gram boter in een pannetje en maal in de tussentijd de bastogne koekjes fijn met een keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine ter beschikking hebben is het ook mogelijk om de koekjes in een plasticzakje met sluit strip fijn te malen door een deegroller of ander zwaar voorwerp te gebruiken.

- Meng de boter door de koekkruimels en giet het mengsel in het bakblik. Zorg dat de koekkruimels goed zijn aangeduwd zodat het een gladde bodem wordt. Gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel.

- Zet het bakblik met koekbodem in de oven en laat hem 10 minuten staan om uit te harden.

- Haal het bakblik na 10 minuten uit de oven en zet apart.

- Neem een klein pannetje en smelt de 200 gram witte chocolade op laag vuur. Pas op dat de chocolade niet aanbrand.

- In de tussentijd neem je een grote kom om de vulling van de taart te mixen. Gebruik hiervoor een keukenmachine of mixer. Meng de 600 gram Monchou roomkaas, 120 ml slagroom, 3 eieren, 200 gram suiker en 1 eetlepel bloem in de kom. Voeg vervolgens de gesmolten witte chocolade toe aan het mengsel.

- Giet het roomkaas mengsel in de bakvorm en plaats voor 1,5 uur in de oven. Check na 30 a 60 minuten of de bovenkant niet te donker wordt. Mocht dit het geval zijn kan je met een stuk aluminiumfolie de taart bedekken.

- Zet na 1,5 uur de oven uit en laat de taart in de oven staan met de deur op een kiertje. Laat de taart afkoelen tot hij op kamertemperatuur is. De binnenkant kan nog wat zacht lijken op het eerste gezicht.

- Wanneer de taart is afgekoeld zet je hem voor ten minste 3 uur in de koelkast.

- Maak de taart op voordat je hem serveert met de overgebleven chocolade, poedersuiker en frambozen.

- Verdeel de poedersuiker over de taart en leg vervolgens de frambozen erop.

- Rasp de helft van de chocolade over de taart en snij met een mes de rest van chocolade in grove stukken. Verdeel de rest chocolade over de taart.


Eet smakelijk!59 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel