Witlof met hamkaas stamppot

Heerlijk! Witlof met hamkaas. Maar wist je dat het ook lekker te combineren is als stamppot? Weer eens wat anders dan boerenkool met rookworst. Heerlijk om te proberen voor een beetje variatie.

Witlof met hamkaas stamppot

Gerecht voor 4 personen

Bereiding 30 minuten


Ingrediënten:

- 1 kg kruimige aardappels

- 4/5 witlof stronken

- 250 gram hamblokjes

- 200 gram geraspte kaas

- 100 ml melk

- 200 gram champignons (optioneel)


Bereiding:

- Schil de aardappels en snijdt in grove stukken. Kook de aardappels in een ruime pan voor ongeveer 20 a 25 minuten.

- Snij de witlof stronk over de lengte door de helft en snij vervolgens in grove stukken. Kook de witlof vervolgens 10 minuten.

- Indien je champignons erbij serveert, snij de champignons in schijfjes en bak deze in ongeveer 3 minuten. Zet de champignons pas op het vuur als de aardappels bijna gaar zijn.

- Giet de aardappels af en voeg de melk toe. Gebruik een aardappelstamper om de aardappels te pureren. Giet vervolgens de witlof af en voeg toe aan de aardappelpuree. Schep om zodat de ingrediënten door elkaar worden gemengd.

- Voeg vervolgens de hamblokjes en geraspte kaas toe. Tot slot maak je het af met champignonos (optioneel) of een beetje geraspte kaas.


Eetsmakelijk!



169 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel