Pesto | Verse groene pesto

Bijgewerkt: 7 mei 2019

Alles is lekkerder als je het zelf maakt. Dit geldt absoluut voor verse groene pesto. Het is een kleine moeite en het helemaal waard.


Benodigdheden:

- staafmixer

- mengbeker


Ingrediënten:

- 4 eetlepels olijfolie

- 2 teentjes knoflook

- 2/3 van een basilicum plantje of ongeveer 20 gram basilicum blaadjes

- 50 gram Parmezaanse kaas

- 30 gram pijnboompitten

- snufje zout

- snufje peper


Bereiding:

- Begin met het bruinen van de pijnboompitten. Gebruik hiervoor een koekenpan op laag vuur. Let op dat de pijnboompitten niet zwart worden. Zet hierna de pijnboompitten nog even weg.

- Giet de olijfolie in de mengbeker en voeg het zout en peper toe. Pers de teentjes knoflook met een knoflookpers in de mengbeker.

- Voeg de Parmezaanse kaas en de basilicum blaadjes toe aan de mengbeker. Schep de pijnboompitten uit de pan en voeg deze ook toe aan de mengbeker.

- Gebruik de staafmixer om alle ingrediënten tot een fijn mengsel te krijgen.

- Maak de pesto op smaak door eerst te proeven met een klein lepeltje. Voeg naar eigen smaak nog wat peper, zout of olijfolie toe.


Eetsmakelijk!


60 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel