Pesto | Verse groene pesto
Bijgewerkt: 7 mei 2019
Alles is lekkerder als je het zelf maakt. Dit geldt absoluut voor verse groene pesto. Het is een kleine moeite en het helemaal waard.

Benodigdheden:
- staafmixer
- mengbeker
Ingrediënten:
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2/3 van een basilicum plantje of ongeveer 20 gram basilicum blaadjes
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 30 gram pijnboompitten
- snufje zout
- snufje peper
Bereiding:
- Begin met het bruinen van de pijnboompitten. Gebruik hiervoor een koekenpan op laag vuur. Let op dat de pijnboompitten niet zwart worden. Zet hierna de pijnboompitten nog even weg.
- Giet de olijfolie in de mengbeker en voeg het zout en peper toe. Pers de teentjes knoflook met een knoflookpers in de mengbeker.
- Voeg de Parmezaanse kaas en de basilicum blaadjes toe aan de mengbeker. Schep de pijnboompitten uit de pan en voeg deze ook toe aan de mengbeker.
- Gebruik de staafmixer om alle ingrediënten tot een fijn mengsel te krijgen.
- Maak de pesto op smaak door eerst te proeven met een klein lepeltje. Voeg naar eigen smaak nog wat peper, zout of olijfolie toe.
Eetsmakelijk!