Pesto | Verse groene pesto

Bijgewerkt: 7 mei 2019

Alles is lekkerder als je het zelf maakt. Dit geldt absoluut voor verse groene pesto. Het is een kleine moeite en het helemaal waard.


Benodigdheden:

- staafmixer

- mengbeker


Ingrediënten:

- 4 eetlepels olijfolie

- 2 teentjes knoflook

- 2/3 van een basilicum plantje of ongeveer 20 gram basilicum blaadjes

- 50 gram Parmezaanse kaas

- 30 gram pijnboompitten

- snufje zout

- snufje peper


Bereiding:

- Begin met het bruinen van de pijnboompitten. Gebruik hiervoor een koekenpan op laag vuur. Let op dat de pijnboompitten niet zwart worden. Zet hierna de pijnboompitten nog even weg.

- Giet de olijfolie in de mengbeker en voeg het zout en peper toe. Pers de teentjes knoflook met een knoflookpers in de mengbeker.

- Voeg de Parmezaanse kaas en de basilicum blaadjes toe aan de mengbeker. Schep de pijnboompitten uit de pan en voeg deze ook toe aan de mengbeker.

- Gebruik de staafmixer om alle ingrediënten tot een fijn mengsel te krijgen.

- Maak de pesto op smaak door eerst te proeven met een klein lepeltje. Voeg naar eigen smaak nog wat peper, zout of olijfolie toe.


Eetsmakelijk!


53 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel