Vanille cupcake en topping met kinderchocolade vulling

Een cupcake recept is vaak makkelijk en lekker! Dus ik besloot een lekkere combinatie te maken van vanille en kinderchocolade. Mijn schoonzusje vierde haar 7e verjaardag en ik wilde wat leuks voor haar maken. Waar wordt een meisje van 7 nou blij van? Cupcakes.. check! Kinderchocolade.. check! Romige vanille topping.. check! En natuurlijk kraaltjes, snoepjes en chocolade hartjes.. check, check, check!

Vanille cupcake en topping met kinderchocolade vulling

Aantal: 12 cupcakes

Bereiding: 1 uur bereiden, 2 uur wachten


Ingrediënten

Cupcakes:

175 gram ongezouten roomboter

125 gram kristalsuiker

8 gram vanillesuiker

3 eieren

100 ml melk

175 gram zelfrijzend bakmeel


Topping:

45 gram bloem

240 ml melk

200 gram ongezouten roomboter

200 gram poedersuiker

1 theelepel vanille extract

Snoepjes of kraaltjes naar keuze


Kinderchocolade vulling:

300 ml slagroom

300 gram kinderchocolade

16 gram (2 zakjes) klop-fix

Vanille cupcake en topping met kinderchocolade vulling

Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de bakplaat uit de oven. Verdeel 12 bakjes voor de cupcakes over de bakplaat en zet weg.

- Mix de boter op kamertemperatuur met alle suiker tot een glad mengsel. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe tot ze zijn opgenomen in het mengsel.

- Voeg tot slot het zelfrijzend bakmeel toe tot het volledig is opgenomen.

- Verdeel het beslag over de 12 cupcakes bakjes en schuif in de oven. Laat 15 tot 20 minuten afbakken. Haal de cupcakes uit de oven en laat afkoelen totdat ze op kamer temperatuur zijn.


- Verwarm de slagroom in een steelpannetje maar breng het niet aan de kook.

- Voeg wanneer de slagroom warm is de kinderchocolade toe en blijf goed roeren zodat de chocolade niet op de bodem van het pannetje blijft liggen.

- Laat het mengsel afkoelen tot het op kamertemperatuur is en mix daarna de klop-fix er doorheen.

- Tot slot laat je het mengsel minstens 1 uur opstijven en afkoelen in de koelkast.


- Voeg de bloem en melk toe aan een steelpannetje en mix met een garde de klontjes uit het mengsel. Zet vervolgens op het vuur en blijf roeren tot het mengsel zachtjes kookt.

- Zet vervolgens het pannetje laag vuur en blijf gedurende 5 minuten roeren om klontjes of aankoeken te voorkomen.

- Na 5 minuten moet het mengsel zo stijf zijn dat er een prikker in kan blijven staan. Laat vervolgens af koelen tot het kamertemperatuur bereikt.

- Mix in de tussentijd de boter tot een glad mengsel en voeg vervolgens beetje bij beetje de poedersuiker toe. Wanneer het gemixt is tot één geheel voeg je het vanille extract toe.

- Laat de topping minstens een kwartier koelen in de koelkast.


Vanille cupcake en topping met kinderchocolade vulling

- Zorg dat de cupcakes volledig afgekoeld zijn voordat ze gevuld en afgemaakt worden.

- Maak met een appelboor of mesje een rondje in het midden van de cupcake en hol deze uit. Vervolgens vul je doormiddel van een spuitzak of lepel de cupcake met het chocolade mengsel.

- Gebruik een spuitzak om de topping in een mooie vorm over de cupcake uit te smeren. Begin op de buitenste rand en draai langzaam naar binnen zodat je het resultaat krijgt als op de foto.

- Tot slot voeg je heerlijke kraaltjes, chocolaatjes of snoepjes toe als versiersel en finishing touch!


33 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel