Stoofvlees met basmati rijst en koriander

Bijgewerkt: mei 5

Persoonlijk word ik enorm blij van stoofvlees of andere gerechten waardoor je keuken de hele dag heerlijk ruikt. Runderlappen met curry is wat mij betreft dan ook een echte aanrader!

Benodigdheden:

Gietijzeren pan


3 tot 4 personen

4 uur bereidingstijd


Ingrediënten:

- 500 tot 700 gram runderlappen

- 70 gram rode currypasta

- 150 ml kokosmelk

- 1 limoen

- 2 uien

- 3 tenen knoflook

- 2 el basterdsuiker

- 100 ml water

- 50 gram roomboter (om in te bakken)

- 15 gram koriander

- zwarte peper

- 400 gram basmati rijst

- optioneel: komkommer of groente zoals sperziebonen


Bereiding:

- Zorg dat je de runderlappen van te voren uit de koelkast haalt zodat ze op kamertemperatuur zijn wanneer je gaat starten met de bereiding.

- Zet de pan op het vuur en laat de roomboter smelten. Snipper in de tussentijd de uien en pers de knoflooktenen. Snijd de runderlappen in grove stukken en voeg samen met de ui en knoflook toe aan de boter. Bak het vlees in een aantal minuten op hoog vuur zodat het rondom bruin ziet.

- Zet de pan terug op laag vuur en voeg de rode curry, kokosmelk, basterdsuiker, water en het sap van de limoen toe.

- Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat op laag vuur ongeveer 3 uur staan zodat het kan garen.

- Tip: mocht de stoof niet dik genoeg zijn kan je er een klein beetje bloem aan toevoegen zodat het nog beter bind.

- Breng ongeveer 20 minuten voordat je het gerecht wilt serveren de rijst aan de kook volgens de instructies die op het pak staan aangegeven.

- Optioneel: Ik ben persoonlijk gek op groente en eet bij dit geregd graag komkommer of sperziebonen. Bereid deze 10 minuten voordat je het gerecht wilt opdienen.

- Wanneer de rijst en optionele groente gaar zijn kan je het gerecht serveren. Snijd de koriander fijn en strooi deze over de maaltijd voordat je het opdient. Voeg na eigen smaak nog wat zwarte peper toe.


Eetsmakelijk!

0 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel