Snelle en makkelijke groentesoep

Dit is een snel en makkelijk recept voor groentesoep. Een soep is er voor zo veel momenten. Voor een drukke dag, wanneer je niet al te veel tijd hebt, wanneer je niet helemaal fit bent of een luie zondag hebt. Een soep is een ideaal gerecht! Persoonlijk maak ik bijna elke zondag een verse soep. Dit is een hele makkelijke en snelle manier om groentesoep te maken.

2 liter groentesoep (4 tot 6 personen)


Ingrediënten:

  • 2 liter water

  • 3 groentebouillon blokjes

  • 400 gram fijne soepgroente of fijngesneden verse groente naar keuze

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 300 gram rundergehakt

  • 1 eetlepel gehaktkruiden

  • Snufje peper

  • Scheutje olijfolie

Bereiding:

  • Snipper de ui en pers de knoflooktenen uit in de pan en voeg de olijfolie toe. Zet de pan op laag vuur en fruit de ui en knoflook.

  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Neem het gehakt en voeg hier naar eigen smaak de gehaktkruiden er aan toe. Draai kleine gehaktballetjes en voeg toe aan de soeppan.

  • Wanneer alle gehaktballetjes zijn toegevoegd kan je de zak fijne soepgroente ook toevoegen aan de soeppan. Zet de soep op laagvuur en laat ongeveer 15 minuten staan.

  • Serveer de soep met een snufje peper.

Eetsmakelijk!

33 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel