• Stephanie

Romige spinazie en tomaat met kabeljauw

Tijdens de warme zomerdagen vind ik het extra lekker om vis te eten. Ik merk dat ik vaak makkelijk voor vlees kies en met vis soms wat minder inspiratie heb om een gerecht te maken. Vis recepten maak ik voornamelijk juist altijd met sausjes terwijl ik vlees vaak het lekkerste vind zonder. Grappig toch! In dit visrecept heb ik kabeljauw gecombineerd met romige spinazie. Smullen!


Gerecht voor 2 personen

Ingrediënten:

- 200 gram spinazie

- 2 kabeljauwhaasjes

- 200 gram zilvervlies rijst

- 2 tomaten

- 1 ui

- 2 tenen knoflook

- 100 gram crème fraîche

- 50 gram roomboter om de vis in te bakken

- zout en peper


Bereiding:

- Zet de zilvervliesrijst op het vuur en kook de aangegeven duur op de verpakking. Zet dit eerst op zodat je het nog even kan laten staan met de deksel op de pan na het koken.

- Neem een aparte koekenpan voor de kabeljauwhaasjes en een wokpan voor de romige spinazie.

- Snij de ui en pers de knoflooktenen in de wokpan en fruit op laag vuur. Snij in de tussentijd de tomaten en voeg toe aan de wokpan. Voeg tot slot de spinazie toe en schep om zodat de spinazie gewokt wordt samen met de rest van het mengsel.

- Giet de rijst af en zet apart met de deksel op de pan.

- Laat de roomboter smelten in de koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes.

- Wanneer de spinazie is geslonken voeg je de crème fraîche toe. Maak op smaak met zout en peper.

- Schep de rijst, romige spinazie en kabeljauw samen op het bord. Eetsmakelijk!






0 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel