Romige pasta met kip, champignons en parmezaanse kaas

Pasta valt eindeloos te variëren en een lekkere creamy pasta mag zeker niet in het rijtje ontbreken! Hieronder vind je mijn pasta recept met champignons, room, kip, walnoten, parmezaanse kaas en peterselie.

2 personen


Ingrediënten:

  • 150 gram oesterzwammen

  • 150 gram kastagne champignons

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 ui

  • 250 gram spaghetti

  • 300 gram kippendijen

  • handje walnoten

  • 200 ml kookroom of creme fraîche

  • 15 gram peterselie

  • 20 gram parmezaanse kaas

  • peper en zout

Bereiding:

  • Zet een pan met water op het vuur om later de spaghetti in te koken.

  • Neem een wokpan en pers de knoflook hierboven uit, zet op laag vuur en snipper intussen de ui. Voeg de ui toe aan de knoflook. Laat op laag vuur de ui fruiten.

  • Snij de kip in blokjes en voeg toe aan de pan. Snij vervolgens de oesterzwammen en kastanje champignons en voeg deze toe zodra de kip aan de buitenkant gebakken is.

  • Kookt het water? Voeg de spaghetti toe en laat koken zolang als op de verpakking aangegeven is.

  • Voeg de kookroom of creme fraîche toe aan de wokpan en voeg wat peper en zout toe. Zet op laag vuur zodat de room wat dikker wordt.

  • Giet de pasta af en zet appart, Ik voeg zelf altijd een klein scheutje olijfolie toe zodat het niet aan elkaar gaat plakken.

  • Wanneer de roomsaus dik genoeg is voeg je de spaghetti toe samen met de peterselie en parmezaanse kaas. Je kan eventueel wat kaas en peterselie overhouden om toe te voegen nadat je de pasta hebt opgediend.

Eetsmakelijk!

93 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel