• Stephanie

Romige champignonsoep

Soep is het aller lekkerste als je het zelf maakt. Dat geldt natuurlijk voor alles eigenlijk. Over het algemeen zijn veel soepen echt makkelijk zelf te maken. Bij deze deel ik het recept voor de champignonsoep die ik onlangs maakte.

Ingrediënten:

- 2 tenen knoflook

- 1 ui

- 600 gram kastanje champignons

- 100 gram roomboter

- 75 gram bloem

- 1,5 liter water

- 2 kippenbouillon tabletten

- bosje tijm


Bereiding:

- Neem een grote, zware pan en smelt de roomboter. Snij in de tussentijd de ui en pers te knoflook tenen uit in de pan. Laat op laag vuur fruiten en snij vervolgens de champignons.

- Voeg de champignons toe aan pan en bak een aantal minuten mee in de pan. Voeg vervolgens de bloem toe en bak kort mee.

- Neem een grote maatbeker en meet 1,5 liter water af. Voeg toe aan de pan en breng aan de kook.

- Wanneer het water kookt voeg je de kippenbouillon tabletten toe, roer goed door zodat ze niet aan de bodem blijven plakken.

- Laat de pan op laag vuur nog een minuut of 10 staan. Serveer de soep met een beetje tijm ter garnering.


Eetsmakelijk!


0 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel