Romige aspergesoep met ham en ei

Ik ben gek op witte asperges. En het kan nog heel even! Dus heb jij er nog geen genoeg van? Bekijk dan dit heerlijke recept voor een aspergesoepje!

Recept romige aspergesoep met ham en ei

Benodigdheden (3 personen):

500 gram asperges

700 ml water

200 ml kookroom

2 kippen bouillonblokjes

40 gram boter

40 gram bloem

Peper

2 eitjes

2 plakken ham

Optioneel: peterselie of bieslook


Bereiding:

- Schil de asperges en snijdt ze in kleine stukjes. Voeg het water toe aan de asperges en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. (Voeg eventueel een snufje zout toe).

- Kook intussen de eitjes en snijdt deze fijn. Zet apart.

- Check of de aspergestukjes zacht zijn, giet de asperges af en zet het kookvocht apart.

- Laat de boter zachtjes smelten in een soeppan en voeg vervolgens de bloem toe. Roer de boter en bloem door elkaar en laat niet verkleuren.

- Voeg een scheutje van het kookvocht toe en roer verder tot het een glad mengsel is. Vervolgens kan ook de rest van het kookvocht toegevoegd worden.

- Voeg tot slot de bouillonblokjes en de kookroom toe en laat nog een aantal minuten zachtjes koken.

- Snijdt ondertussen de ham en eventueel de peterselie of bieslook in fijne stukjes.

- Serveer de soep met de stukjes asperge, het fijn gesneden eitje, de ham en eventueel de peterselie of bieslook.


Eetsmakelijk!

54 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel