Romige aspergesoep met ham en ei
Ik ben gek op witte asperges. En het kan nog heel even! Dus heb jij er nog geen genoeg van? Bekijk dan dit heerlijke recept voor een aspergesoepje!

Benodigdheden (3 personen):
500 gram asperges
700 ml water
200 ml kookroom
2 kippen bouillonblokjes
40 gram boter
40 gram bloem
Peper
2 eitjes
2 plakken ham
Optioneel: peterselie of bieslook
Bereiding:
- Schil de asperges en snijdt ze in kleine stukjes. Voeg het water toe aan de asperges en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken. (Voeg eventueel een snufje zout toe).
- Kook intussen de eitjes en snijdt deze fijn. Zet apart.
- Check of de aspergestukjes zacht zijn, giet de asperges af en zet het kookvocht apart.
- Laat de boter zachtjes smelten in een soeppan en voeg vervolgens de bloem toe. Roer de boter en bloem door elkaar en laat niet verkleuren.
- Voeg een scheutje van het kookvocht toe en roer verder tot het een glad mengsel is. Vervolgens kan ook de rest van het kookvocht toegevoegd worden.
- Voeg tot slot de bouillonblokjes en de kookroom toe en laat nog een aantal minuten zachtjes koken.
- Snijdt ondertussen de ham en eventueel de peterselie of bieslook in fijne stukjes.
- Serveer de soep met de stukjes asperge, het fijn gesneden eitje, de ham en eventueel de peterselie of bieslook.
Eetsmakelijk!