Pizza | Met vijgen en parmaham

Bijgewerkt: 7 mei 2019

Deze heerlijke pizza is mijn grote favoriet. Een dunne bodem belegt met ricotta, rode ui, champignons, parmaham vijgen en rucola.



Ingrediënten:

- dunne pizza bodem (ik koop deze vaak kant en klaar bij de AH)

- bakje ricotta kaas

- 75 gram (pakje) parmaham

- 1 vijg

- 1 rode ui

- 4 champignons

- 75 gram strooikaas

- handje rucola


Bereiding:

- Verwarm allereerst de oven, lees de verpakking van jouw bodem om te bepalen wat eventueel de beste stand is. Ik kies zelf vaak voor de hete luchtoven op 200 graden.

- Rol de pizzabodem uit en leg deze op de bakplaat met een stuk bakpapier eronder.

- Snij de rode ui in ringen, en de champignons en vijgen in plakjes.

- Begin met de ricotta kaas uit te smeren over de hele pizza, als de pizza geheel bedekt is met ricotta kunnen de rode ui en champignons over de pizza verdeeld worden.

- Scheur of snij de parmaham in wat kleinere stukken en verdeel deze ook over de pizza, voeg hierna de vijgen toe.

- Tot slot bedek je de pizza met strooikaas en schuif je de bakplaat in de oven.

- Haal na 20 minuten de pizza uit de oven, voor het serveren voeg je nog een handje rucola toe.


Eetsmakelijk!


21 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel