Pita tosti met pesto, tomaat en mozzarella

Caprese is echt in alle varianten mijn grote favoriet, het doet me denken aan het prachtige Italië, warme zomeravonden en heerlijk eten. Deze keer koos ik voor een tosti variant!


Pita tosti met pesto, tomaat en mozzarella

Recept voor 4 tosti's


Benodigdheden:

- 4 grote pita broodjes

- 3 tomaten

- 1 bakje verse pesto

- 2 bolletjes mozzarella

- 50 gram creme fraîche

- Optioneel: pijnboompitten


Bereiding:

- Verwijder de kroontjes van de tomaten en spoel ze af. Snij vervolgens in plakken.

- Open de zakjes mozzarella en laat het vocht eruit lopen. Snij vervolgens ook de mozzarella in plakken.

- Halveer de pita broodjes en besmeer de ene zijde met pesto en de andere zijde met creme fraîche.

- Beleg het pita broodje met plakjes tomaat en mozzarella. Sluit het broodje af met de andere zijde.

- Gebruik een grill of tosti ijzer om het broodje te grillen. Bij gebrek aan de apparaten is het ook mogelijk om het broodje in de pan te bakken met een klein beetje boter. Zorg dat het broodje aan weerskanten aangebakken is en de kaas gesmolten.

- Optioneel: Laat de pijnboompitten op laag vuur branden tot ze en licht bruine kleur hebben.


Eetsmakelijk!


0 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel