Pasta pesto met biefstuk puntjes en courgette

Deze spaghetti is super snel klaar maar onwijs lekker. Ik heb een hoop variaties op pasta pesto en dit is er eentje van. Heb je iets meer tijd? Probeer de pesto dan eens zelf te maken, 100% nóg lekkerder.

Pasta voor 2 personen


Ingrediënten:

  • 250 gram spaghetti

  • 1 bakje verse pesto of klik hier om zelf pesto te maken

  • 1 courgette

  • 150 gram champignons

  • 1 ui

  • 300 gram biefstuk puntjes

  • Olie of boter om in te bakken

  • 50 gram parmezaanse kaas

  • zout en peper

  • optioneel: handje veldsla

Bereiding:

  • Zet een grote pan op het vuur en vul deze met water, zet het water op zodat het kan koken.

  • Snipper vervolgens de ui en voeg een scheutje olijfolie toe aan een koekenpan. Fruit het uitje in de pan op laag vuur en snij in de tussen tijd de courgette en champignons in fijne stukjes.

  • Wanneer het water kookt voeg je de pasta toe aan de pan en kook je volgens aangegeven tijd. Meestal is dit zo'n 8 a 10 minuten.

  • Voeg de groente toe aan de koekenpan met het uitje en bak deze mee.

  • Voor de biefstuk puntjes neem je wederom een koekenpan. Je kan er eventueel ook voor kiezen om de groente even apart te houden in een schaaltje en deze pan opnieuw te gebruiken.

  • Doe dit pas net voor je de pasta afgiet. Voeg de olie of boter samen met zout en peper toe aan de pan en bak de biefstuk puntjes naar eigen voorkeur. Ik kies er vaak voor om ze medium te bakken. Dan hoeven maar een hele korte tijd op het vuur.

  • Giet de pasta af en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Dit voorkomt dat de pasta gaat plakken. Neem de pesto en meng deze met een lepel door de pasta.

  • Voeg vervolgens ook de groente toe.

  • Schep de pasta op een bord en verdeel de biefstuk puntjes over de bordjes. Maak af met een snufje zout en peper en de parmezaanse kaas.

  • Optioneel: voeg wat veldsla toe.

Eetsmakelijk!

52 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel