Pasta met tomatensaus, gehakt en groente

Een pasta recept is eigenlijk altijd goed. Voor een avondje op de bank, uitgebreid koken voor vrienden of gewoon lekker voor een doordeweekse dag. Maar hoe maak jij pastasaus? Ik deel mijn tomatensaus in het volgende recept!

4 personen

30 minuten


Ingrediënten:

500 gram gehakt

2 gele uien

2 teentjes knoflook

400 gram Italiaanse roekbakgroente of verse groente (bijvoorbeeld: 1 courgette, 1 winterpeen, 2 prei en 1 rode paprika)

500 gram pennen pasta

2 potjes tomaten puree van 140 gram

1 pot gepelde tomaten van 400 gram

Feta blokjes of strooikaas

Theelepel sambal

Eetlepel gehaktkruiden


Bereiding

- Snipper de ui en pers de knoflookteentjes fijn. Voeg beide ingrediënten toe aan een koekenpan en bak met een beetje olie of boter op laag vuur.

- Neem de sambal en gehaktkruiden, voeg deze toe aan het gehakt en meng door het gehakt heen.

- Wanneer het uien en knoflook mengsel wat aangebakken is voeg je het gehakt toe.

- Neem een wok pan om de groente in te wokken. Indien je kiest voor verse groente, snij deze eerst in fijne stukken en voeg vervolgens alle groente samen.

- Breng ongeveer 4 liter water aan de kook voor de pasta.

- Waneer het gehakt en de groente beide gaar zijn voeg je ze aan elkaar toe in de wok pan.

- Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook deze in 10 minuten gaar. Mocht je voor een andere pasta hebben gekozen bekijk dan de verpakking voor de kooktijd.

- Neem de gepelde tomaten en tomatenpuree en voeg deze beide toe aan het gehakt en groente mengsel, schep vervolgens om zodat het een tomaten saus wordt. Laat nog even op laag vuur staan tot de pasta gekookt is. (Voor een gladde saus is het mogelijk om de staafmixer te gebruiken).

- Giet de pasta af en verdeel over de borden, vervolgens voeg je een schep van de tomatensaus toe.

- Persoonlijk vind ik feta blokjes erg lekker maar uiteraard is de strooikaas ook een perfecte combi met deze traditionele pasta.


Eetsmakelijk!

0 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel