Oranje paprika soep met zoete aardappel en garnalen
Comfort food, yes please! Het past zo heerlijk bij het herfst seizoen maar is ook nog eens een super leuk voorgerechtje. Ik heb het over dit super fijne recept: Oranje paprika soep met zoete aardappel en garnalen. Dit wil je écht proeven!

Bereiding: 25 minuten
Gerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
6 tot 8 zoete aardappels (des te meer aardappelen des te dikker de soep)
3 oranje paprika's
3 gele uien
2 teentjes knoflook
500 gram gamba's/wok garnalen
2 blokjes groente boullion
1 liter water
Snufje zout en peper
Olie of boter om in te bakken
Garnering:
Bosuitje
Bereiding:
- Laat de boter of olie verwarmen in de soeppan en snipper de uien. Voeg de uien toe aan de soeppan en pers de knoflookteentjes uit. Voeg deze vervolgens toe aan de uien en bak deze.
- Maak in de tussentijd de paprika's schoon en snij in grove stukken. Schil vervolgens de aardappels en voeg beide ingrediënten toe aan de pan.
- Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens de bouillon blokken toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
- Wok of bak in de tussentijd de garnalen, eventueel ook met een beetje knoflook.
- Prik na 15 minuten in de aardappels om te checken of deze gaar zijn, als dit het geval is pureer je alle ingrediënten met een staafmixer.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met de garnalen en bosui.
Eetsmakelijk!