Oranje paprika soep met zoete aardappel en garnalen

Comfort food, yes please! Het past zo heerlijk bij het herfst seizoen maar is ook nog eens een super leuk voorgerechtje. Ik heb het over dit super fijne recept: Oranje paprika soep met zoete aardappel en garnalen. Dit wil je écht proeven!

Comfort food, yes please! Het past zo heerlijk bij het herfst seizoen maar is ook nog eens een super leuk voorgerechtje. Ik heb het over dit super fijne recept: Oranje paprika soep met zoete aardappel en garnalen. Dit wil je proeven!
Oranje paprikasoep met zoete aardappel en garnalen

Bereiding: 25 minuten

Gerecht voor 4 personen


Ingrediënten:

6 tot 8 zoete aardappels (des te meer aardappelen des te dikker de soep)

3 oranje paprika's

3 gele uien

2 teentjes knoflook

500 gram gamba's/wok garnalen

2 blokjes groente boullion

1 liter water

Snufje zout en peper

Olie of boter om in te bakken


Garnering:

Bosuitje


Bereiding:

- Laat de boter of olie verwarmen in de soeppan en snipper de uien. Voeg de uien toe aan de soeppan en pers de knoflookteentjes uit. Voeg deze vervolgens toe aan de uien en bak deze.

- Maak in de tussentijd de paprika's schoon en snij in grove stukken. Schil vervolgens de aardappels en voeg beide ingrediënten toe aan de pan.

- Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Voeg vervolgens de bouillon blokken toe en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

- Wok of bak in de tussentijd de garnalen, eventueel ook met een beetje knoflook.

- Prik na 15 minuten in de aardappels om te checken of deze gaar zijn, als dit het geval is pureer je alle ingrediënten met een staafmixer.

- Verdeel de soep over de kommen en garneer met de garnalen en bosui.


Eetsmakelijk!93 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven