Klassieke tiramisu

Tiramisu is toch eigenlijk wel mijn all time favorite als we het over nagerechten of toetjes hebben. Ik maak ook graag variaties op tiramisu met bijvoorbeeld limoncello of rood fruit maar in dit recept vind je alle informatie voor het maken van een klassieke tiramisu!

Let op: dit recept behalve alcohol een rauw ei, niet geschikt voor bijvoorbeeld kinderen of zwangere vrouwen.


Benodigdheden:

Ovenschaal van 20 x 30 cm

Strooibusje cacao poeder of klein zeefje


Ingrediënten:

  • 300 ml koffie (met voorkeur voor espresso)

  • 4 eieren M

  • 100 gram kristelsuiker

  • 80 ml amaretto

  • 500 gram mascarpone

  • 300 gram lange vingers

  • 15 gram cacao poeder


Bereiding:

  • Zet de koffie en giet deze in een schaaltje dat groot genoeg is om de lange vinger volledig in onder te kunnen dompelen. Voeg hier de amaretto aan toe en laat afkoelen.

  • Splits in de tussentijd het eiwit en de eidooier. Je hebt beide nodig in een aparte kom. Klop eerst het eiwit op tot het stijf wordt. Zet apart.

  • Klop vervolgens het eigeel samen met de kristalsuiker tot de suiker is opgelost in het mengsel. Zodra het er romig uit ziet kan de mascarpone toegevoegd worden. Klop alles goed door elkaar.

  • Neem vervolgens een spatel of pannenlikker en schep het eiwit door het mascarpone mengsel. Zet apart.

  • Neem de ovenschaal en doop de lange vingers kort onder in de koffie. Zorg dat je ze helemaal onder dompelt maar laat ze er niet in liggen, dan worden ze nat en papperig. Verdeel vervolgens de lange vingers over de ovenschaal zodat de schaal volledig bedekt is.

  • Giet vervolgens de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers. Gebruik de bolle kant van een lepel of een pannenlikker om het glad te krijgen.

  • Herhaal: Bedek het mascarpone mengsel wederom met een laag lange vingers die zijn ondergedompeld in de koffie.

  • Neem de andere helft van het mascarpone mengsel en giet over de tweede laag lange vingers. Gebruik de bolle kant van een lepel of een pannenlikker om het glad te krijgen.

  • Neem de cacao en verdeel met een klein zeefje of (nog makkelijker) met een strooibusje over de tiramisu.

  • Zet een halve dag in de koelkast of tenminste drie uur na bereiding.

Eetsmakelijk!

16 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel