Gegrilde groenten uit de oven

Makkelijk, gezond en voorkomt voedselverspilling. Gegrilde groenten uit de oven! Super handig wanneer je nog verschillende restjes groenten in koelkast hebt liggen die je niet wilt weggooien of simpelweg omdat het súper lekker is! Ondanks het een heel makkelijk recept is, toch even een toelichting welke groenten ik gebruikt heb maar je kan natuurlijk elke gewenste groenten gebruiken!

Makkelijk, gezond en voorkomt voedselverspilling. Gegrilde groenten uit de oven! Super handig wanneer je nog verschillende restjes groenten in koelkast hebt liggen die je niet wilt weggooien of simpelweg omdat het súper lekker is!
Gegrilde groenten

Ingrediënten:

- 1/2 courgette

- 1 rode ui

- 2 tomaten

- 5 wortels

- 2 teentjes knoflook

- scheutje olijfolie

- snufje zout en peper

- snufje Italiaanse kruiden


Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een blik of schaal om de groenten in te leggen en bedek met een stuk afbakpapier.

- Snijdt de groenten in de grove stukken en leg ze een ovenblik of schaal. Maak de knoflookteentjes schoon en druk met de zijkant van een mes de teentjes plat. Snijdt in twee of stukjes en voeg toe aan de rest van de groenten.

- Besprenkel de groenten met een scheut olijfolie. En voeg een snufje zout en peper toe. Tot slot kan je ervoor kiezen om een Italiaanse kruidenmix toe te voegen of gedroogde kruiden zoals bijvoorbeeld oregano of basilicum.

- Gril de groenten in de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten.

- Eetsmakelijk!

21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven