Focaccia met kerstomaatjes

Persoonlijk ben ik gek op brood en zeker op lekkere broodjes om te dippen of bij een borrelplank. Deze focaccia is daar een goed voorbeeld van. Een heerlijk brood voor bij de borrel of een soepje!

Focaccia met kerstomaatjes

Ingrediënten:

- 500 gram tarwebloem

- 7 gram gedroogde gist

- 75 ml olijfolie

- 250 ml lauwwarm water

- 10 zongedroogde tomaten

- 100 gram schijfjes zwarte olijven (zonder pit)

- snufje zout

- 10 gram basilicum

- kleine kerstomaten

- Voor de afwerking: grof zeezout en wat extra olijfolie (optioneel: 2 teentjes knoflook)


Focaccia met kerstomaatjes

Bereiding:

- Meng de bloem en de gedroogde gist in een kom of keukenmachine. Voeg vervolgens de olijfolie, het lauwwarme water en het zout toe.

- Kneed het mengsel met de hand of keukenmachine tot een soepel deeg.

- Snijdt de zongedroogde tomaten en de basilicum in fijne stukjes. Voeg de zongedroogde tomaat, basilicum en zwarte olijven toe aan het deeg en kneed het er doorheen. Maak een bal van het deeg en dek af met een vochtige theedoek. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.

- Rol het deeg uit op bakpapier en laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen.

- Verwarm de oven voor op 220 graden.

- Neem het deeg en druk kuiltjes met de bolle kant van een theelepel of met de bolle kant van je duim. Spoel de kerstomaatjes met koud water en dep deze droog. Plaats de kerstomaatjes in de kuiltjes.

- Indien je knoflook toevoegt knijp je deze uit met een knoflookpers en meng je het door de olijfolie. Bestrijk het brood met de olijfolie, gebruik hiervoor een kwast en verdeel het grof zeezout over het brood.

- Plaats het brood in de oven en bak in ongeveer 15 tot 20 minuten af. Een beetje laten afkoelen en lekker eten als het nog een beetje warm is!


Tip: Ik vind het zelf altijd heerlijk om mijn brood te dopen. Ik doe dit in een mengsel van olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper!

37 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel