Chocolademousse | Mousse met geschaafde witte chocolade

Bijgewerkt: 7 mei 2019

Een heerlijke zachte chocolademousse. Makkelijk te combineren met ijs of een lekkere kop koffie.


Bereiden: 20 minuten

Opstijven in de koelkast: 2 uur


Benodigdheden:

- 200 gram pure chocolade 

- 250 ml verse slagroom

- 75 gram gram basterd suiker

- 3 eieren


Topping:

- reep witte chocolade


Keukengerei:

- mixer

- rasp


Bereiding:

- Hak de chocolade in fijne stukjes en gebruik een klein steelpannetje om de chocolade te laten smelten. Zet het pannetje op laag vuur en roer af en toe door de chocolade.

-Vervolgens split je de eieren. Mix het eiwit met 75 gram suiker ongeveer 5 minuten tot het een zachte mousse wordt. Gebruik daarna een nieuwe ruime kom om de slagroom in stijf te kloppen.

-Schep voorzichtig het ei mengsel onder de slagroom, gevolgd door het chocolade mengsel. Schep de mengsels voorzichtig door elkaar tot het een geheel is.

-Tot slot moet het mengsel opstijven in de koeling. Afhankelijk van hoe je het wil serveren kan je de chocolademousse in de koeling plaatsen. Tip: als je het in kleine schaaltjes of bakjes wil serveren zoals op bovenstaande foto, schep de mousse dan alvast in de bakjes voordat je de mousse in de koeling plaatst. Als je chocolade een toevoeging wordt aan een dessert met bijvoorbeeld ijs kan je het in de grote kom laten zitten.

- P.S. vergeet de witte chocolade niet over de mousse te raspen voordat je het opdient.


Eetsmakelijk!


12 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel