Borrelbrood met knoflook, bieslook en zeezout

Bij een borrel moet eigenlijk altijd gegeten worden, heerlijk! Wat is er nou lekkerder dan een wijntje of biertje in combinatie met een broodje dat net vers uit de oven komt. In dit recept laat ik je zien hoe je zelf een borrelbrood maakt!


2 uur wachttijd

25 minuten oventijd

30 minuten bereidingstijd


Ingrediënten:

- 350 gram tarwebloem

- 7 gram gist

- 200 ml lauw water

- 100 gram roomboter of olijfolie

- 1 eetlepel Parmezaanse kaas

- 15 gram verse bieslook

- 2 a 3 tenen knoflook

- Zeezout

Bereiding:

- Neem een grote kom voor de tarwebloem en meng hier de gist doorheen. Voeg vervolgens het lauwe water toe en meng alle ingrediënten goed door elkaar totdat alle tarwebloem is opgenomen en het een deegmengsel is geworden.

- Wanneer je een keukenmachine met deeghaak tot je beschikking hebt kan je deze gebruiken om het deeg ongeveer 10 minuten te kneden. Tot het deeg niet meer aan de kom plakt en stevig is. Wanneer je geen keukenmachine tot je beschikking hebt kan je het deeg ook met de hand kneden. Neem hier iets langer de tijd voor.

- Leg het deeg in de kom en bestrooi met bloem. Dek af met een vochtige warme theedoek en wacht ongeveer een uur.

- Neem het deeg uit de kom en verdeel het in 9 tot 12 kleine bolletjes van ongeveer dezelfde grote. Leg de bolletjes in een ronde of rechthoekige vorm op een bakplaat met bakpapier. Laat vervolgens de bolletjes nog 1 uur rijzen. De bolletjes zullen uitzetten en groter worden. Je kan dus wat ruimte tussen de bolletjes laten.

- Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt in de tussentijd de boter of giet de olijfolie in een schaaltje.

- Snijd de verse bieslook fijn en pers de knoflook teentjes uit voeg samen met een het zeezout en de Parmezaanse kaas toe aan de boter/olie.

- Verdeel het boter/olie mengsel met een keukenkwast over het brood, zorg dat de kruiden en knoflook goed verdeeld is over het brood.

- Bak het brood in 25 minuten af in de oven. Laat het even afkoelen en breken maar!


Eetsmakelijk!


0 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel