Bladerdeeg taartje met rood fruit

Dit recept is super makkelijk maar onwijs lekker! Een bladerdeeg taartje met mascarpone en rood fruit. Het is niet alleen heel lekker maar ziet er ook nog eens ontzettend feestelijk uit! En dit alles is zo gepiept!

8 taartjes

Maak de taartjes op de dag dat je ze wilt serveren


Ingrediënten:

- 8 bevroren bladerdeeg blaadjes (450 gram)

- 250 gram mascarpone

- 250 ml slagroom

- 1 ei

- 8 gram vanille suiker

- 1 eetlepel poedersuiker

- mix van rood fruit (aardbeien, frambozen en bosbessen)


Bereiding:

- Haal 8 bladerdeeg blaadjes uit de vriezer en laat ze een klein beetje ontdooien.

- Snijd de bladerdeeg blaadjes in een ronde vorm. Je kan hiervoor een mesje of een ronde uitsteker gebruiker. Verspreid de bladerdeeg blaadjes over een bakplaat met bakpapier.

- Maak kleine gaatjes met een vork in de bladerdeeg blaadjes en smeer met een kwast het ei over de bladerdeeg blaadjes.

- Bak de bladerdeeg bladeren af op aangegeven tijd van de verpakking. Ongeveer 10 minuten.

- Laat de bladerdeeg bladeren afkoelen en mix in de tussentijd de mascarpone, slagroom en vanille suiker.

- Tip: Om de bodem zo krokant mogelijk te houden kan je het beste de gebakjes afhalen net voordat je ze gaat serveren.

- Smeer een kant van het bladerdeeg in met het mascarpone mengsel. Smeer alle bladerdeeg blaadjes in.

- Snijd de aarbeiden in helftjes en kwartjes. Verdeel het rode fruit over de gebakjes.

- Verdeel de poedersuiker over de gebakjes om het af te maken.


Eetsmakelijk!

42 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel