Bietensalade met quinoa en feta

Een heerlijke frisse bietensalade is heerlijk als bijgerecht of lunch. Deze bietensalade is super lekker met feta maar kan ook heel goed vervangen worden door geitenkaas!


Salade voor ongeveer 4 personen als bijgerecht of 2 personen als lunch


Ingrediënten:

- 150 gram 3 kleuren quinoa

- 500 gram gekookte bieten

- 200 gram feta

-1 teentje knoflook

- 2 handjes walnoten

- 1/3 salade ui (sjalotje in ook lekker als je dat in huis hebt)

- 1/2 komkommer

- honing + zout en peper

- kippenboullion blokje

- 100 gram gemende sla


Bereiding:

- Zorg dat je een tijdje van te voren de quinoa kookt omdat deze moet afkoelen, kook de quinoa met een blokje kippenbouillon. Na aangegeven tijd afgieten en even laten staan zodat het koud kan worden.

- Pers een knoflookteentje uit en meng door de quinoa, voeg vervolgens zwarte peper toe en zet apart.

- Snij vervolgens de bieten en komkommer in fijne stukjes en voeg toe aan een saladekom, mix hier een snufje zout en peper doorheen en voeg het zakje sla toe. Voeg daarna ook de quinoa toe en snij vervolgens de walnoten, bosui en feta fijn. Mix alles door elkaar. Even proeven of er nog zout en peper bij moet en afmaken met honing, jeej!


Eetsmakelijk!

8 keer bekeken

© 2019 by Aan Stephanie's Keukentafel